Új módszerek az asthma bronchiale gondozásában

38874746891644141535.jpg
Nagy örömmel tudatjuk, hogy 2022 januárjában két új lehetőséggel bővítettük az asthma bronchialés gyermekeink gondozását. Mindkét módszer a legújabb szakmai irányelvek alapján segíti a légutak érintettségének pontosabb felmérését.
Az asthma bronchiale egy gyulladás alapú megbetegedés mely elsősorban a kislégutakat (a legkisebb átmérőjű, 2 mm-nél szűkebb keresztmetszetű) érinti. A kislégutak érintettségének kimutatására a légzésfunkció egy kiváló módszer, hátránya azonban, hogy kooperáló beteg szükséges hozzá így 6 éves kor alatt az elvégzése bonyolult vagy nem is lehetséges. Az egyik műszerünk a PulmoScan kooperáció nélkül, a normál légzés alatt vizsgálja a légutakat, ezért 6 éves kor alatt is alkalmazható. A mérés lényege, hogy normál légzés alatt hanghullámot generál a készülék amelyek visszaverődve a légutak faláról megmutatják a betegség elsődleges helyét. A módszer neve az Impulzus Oscillometria. Ez egy régóta használt és bevált módszer.A problémát a műszer mérete miatti helyhez kötöttsége okozta. Az általunk beszerzett műszer különlegessége, hogy hordozható így ambuláns keretek között is elvégezhető a vizsgálat. Tudomásunk szerint Magyarországon ilyen készülékkel csak mi rendelkezünk, és Európában is csak két helyen ( két angliai egyetemi klinikán) kezdték meg velünk együtt ezeket a vizsgálatokat ezzel a készülékkel.
A másik műszerünk a légúti gyulladás mérésére szolgál, amelyet eddig csak indirekt módszerekkel tudtunk mérni. A kivégzett NO (FeNO) értéke jó kapcsolatot mutat az asthmás légutak gyulladásának fokával, és jól mérhető vele a terápia hatásossága is, melyet eddig a légzésfunkcióra és a klinikai tünetek meglétére alapoztunk.
Mindkét módszerrel nagyobb betekintést nyerhetünk betegeink "légutaiba" így a kezelésünk is személyre szabottabbá válhat.
A műszerek beszerzése jelentős beruházást igényelt ezért ezek elérhetősége az alap vizit díjakon felül, opcióként érhető el.
A "kis légzésfunkciót" 6 éves kora latt javasoljuk, de természetesen 6 éves kor felett is elvégezhető a normál légzésfunkció mellett is, mert pontosabb képet ad a kishörgők állapotáról.
A légúti gyulladásmérőt a NO mérőt 6 éves kor felett lehet használni, és időnkénti elvégzése - új beteg, terápia követés és váltás, gyógyszer leállítás- szakmailag mindenképpen javasolt.
Az opciós áraink:
PulmoScan ("kis légzésfunkció") - alap vizitdíj +10 000 ft
NO mérés: alap vizitdíj +10 000 ft
Kérnénk, hogy aki igénybe szeretné venni az új vizsgálataink valamelyikét, az vagy az időpont foglalásnál a megjegyzés rovatba írja be a pluszban kért vizsgálatot, vagy Nellinél (06202586089) jelezze, még a vizit előtti héten.

Rendelési idő

49328854631589962489.jpeg
Hétfő: 15:30-19:00 (20 perces időközönként a rendelési modulban) Minden második csütörtök: 16-19h között Online ( video konzultációs ) rendelés változó időpontban.
 

Pollennaptár

13641222101500983353.jpg
Általános pollennaptár, mely a Magyarországon található allergén növények virágzási periódusait tartalmazza.
 

Asztma Kontroll Teszt

83010453191590224222.png
Az Asztma Kontroll Teszt segíti Önnek ill 12 év feletti gyermekének megitélni az asztma kontrolláltságának ( jelenlegi állapotának) a mértékét. Az alábbi linkre vagy a képre kattintva a Házipataka oldalára jut, ahol ki tudja tölteni a kérdőívet. A teszt a PULMOMENT programban is kitölthető. Kérem online rendelés előtt tegye meg, hogy elmenti a válaszokat és a végső pontszámot,
 

Gyakori kérdések

Összegyűjtöttünk néhány rendszeresen előforduló kérdést. Amennyiben másra kíváncsi vegye fel velünk a kapcsolatot
 

Hasznos linkek

Honlapunk megpróbálja a legfontosabb információkat, a legérdesebb fejleményeket megosztani Önökkel, de az egész terület naprakész frissítése lehetetlen vállalkozás lenne. Egy adott területen, részterületen elmélyedni kívánóknak megkönnyítésül néhány honlapot javaslunk.