Immunterápia

55441805841500983508.jpg
Virágpor nélkül a világunk sivár lenne, de aki allergiában szenved, sokszor inkább ezt kívánná.
Kizárni a polleneket nem tudjuk és nem is akarjuk, de a kóros, allergiás reakciót befolyásolni szeretnénk. Ma ez már nem csak gyógyszerekkel, hanem immunterápiával is lehetséges.

Allergiás kórképben és elsősorban szénanáthában a gyógyszeres kezelés tüneti terápiát jelent, azaz a betegség kórlefolyását nem változtatjuk meg. Jelentős életminőség javulás érhető el, a mindennapi tevékenység könnyebbé válik.

Vannak azonban olyanok, akik többre vágynak, mert nem szeretnek naponta gyógyszert szedni, esetleg valami egyéb egészségügyi ok miatt nem szedhetnek tartósan gyógyszert vagy olyan súlyos az allergiájuk, hogy gyógyszerekkel sem tartható teljesen karban.
Nekik ajánljuk a sublinqualis immunterápiát.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint az immunterápia ma már a gyógyszeres terápiával egyenértékű, és az egyedüli módszer, amellyel befolyásolni tudjuk az allergiás kórképek természetes befolyását.

Az immunterápia lényege, hogy úgynevezett immuntoleranciát hozunk létre, azaz a szervezettel elfogadtatjuk az addig allergénként felismert anyagot. Az allergént mindig kis dózisban (nagy mértékben a környezetben megtalálható koncentrációja alatt ) fokozatosan emelkedő dózisban juttatjuk be a szervezetbe. Az immuntolerancia során jelentős és tartós immunológiai változások jönnek létre.

Az immunterápiának alapvetoen két alkalmazott módszere van:

Subcutan: Amikor a bor alá juttatjuk be a fokozatosan emelkedő allergént ( leginkább méh és darázscsípés allergiában alkalmazzák).

Sublinqualis: Az allergént a nyelv alá kell bejuttatni (spray formájában), és ott tartani néhány percig. Ez kíméletes, hatékony módszer. Orvosi felügyelet és irányítás mellett otthon is végezhető.

Magyarországon több allergén (szinte az összes) elérhető. Az immunterápia ideje 3-5 év. Ez idő alatt, tünetektől függően a gyógyszerek fokozatosan elhagyhatóak.

Rendelési idő

Hétfő: 15:30-19:00 (20 perces időközönként a rendelési modulban) Minden második csütörtök: 16-19h között
 

Pollennaptár

13641222101500983353.jpg
Általános pollennaptár, mely a Magyarországon található allergén növények virágzási periódusait tartalmazza.
 

Gyakori kérdések

Összegyűjtöttünk néhány rendszeresen előforduló kérdést. Amennyiben másra kíváncsi vegye fel velünk a kapcsolatot
 

Hasznos linkek

Honlapunk megpróbálja a legfontosabb információkat, a legérdesebb fejleményeket megosztani Önökkel, de az egész terület naprakész frissítése lehetetlen vállalkozás lenne. Egy adott területen, részterületen elmélyedni kívánóknak megkönnyítésül néhány honlapot javaslunk.