GYIK

Sportolhatok-e az asztmámmal?

Igen, bár vannak időszakok és sportágak, melyek nem ajánlhatóak. Az egyéni szintet a kezelőorvosnak kell meghatároznia. Általában elmondható, hogy az úszás jó hatással bír.

Öröklődik-e az asztma illetve az allergia?

Ha mindkét szülő atópiás, azaz ekcéma, szénanátha vagy asztma betegségben szenved, az utódoknál 75 % esély van az allergiás kórkép megjelenésére. A genetikai és környezeti tényezők együttesen tehetőek felelőssé az allergiás kórképek kialakulásáért.

Kinőheti-e a gyermekem az asztmát?

Ebben a kérdésben kevésbé vagyunk optimisták az elmúlt időszakot illetően, mint korábban.

Az allergia hullámzó lefolyású megbetegedés, vannak rosszabb és jobb időszakok. Bizonyos életkorok, mint az iskolába menetel ( 6-7 éves kor), illetve a serdülőkor, fiatal felnőttkor nagyobb esélyt teremt az asztma elnövésére. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy a fiatal felnőttkori asztma „kinövésében” sokszor csak a fiatal felnőttek hagyományosan rosszabb gyógyszer szedési és orvoshoz fordulási szokásai játszanak szerepet. Tehát ez nem a betegség kinövése, csak elhanyagolása, a tünetek nem tudomásul vétele, azaz disszimuláció.

Rendelési idő

49328854631589962489.jpeg
Hétfő: 15:30-19:00 (20 perces időközönként a rendelési modulban) Minden második csütörtök: 16-19h között Online ( video konzultációs ) rendelés változó időpontban.
 

Pollennaptár

13641222101500983353.jpg
Általános pollennaptár, mely a Magyarországon található allergén növények virágzási periódusait tartalmazza.
 

Asztma Kontroll Teszt

83010453191590224222.png
Az Asztma Kontroll Teszt segíti Önnek ill 12 év feletti gyermekének megitélni az asztma kontrolláltságának ( jelenlegi állapotának) a mértékét. Az alábbi linkre vagy a képre kattintva a Házipataka oldalára jut, ahol ki tudja tölteni a kérdőívet. A teszt a PULMOMENT programban is kitölthető. Kérem online rendelés előtt tegye meg, hogy elmenti a válaszokat és a végső pontszámot,
 

Gyakori kérdések

Összegyűjtöttünk néhány rendszeresen előforduló kérdést. Amennyiben másra kíváncsi vegye fel velünk a kapcsolatot
 

Hasznos linkek

Honlapunk megpróbálja a legfontosabb információkat, a legérdesebb fejleményeket megosztani Önökkel, de az egész terület naprakész frissítése lehetetlen vállalkozás lenne. Egy adott területen, részterületen elmélyedni kívánóknak megkönnyítésül néhány honlapot javaslunk.