Szénanátha

Tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, szemviszketés. Látszólag enyhe, életet nem veszélyeztető tünetek, mégis a mindennapokat rettentően meg tudja keseríteni. Zavarja az alvást, mind a gyermekét mind a családét, csökkenti a figyelem, tanulási és munkahelyi gondokat okoz.

A legtöbb felmérés szerint az életminőséget egy nem kezelt vagy rosszul beállított szénanátha jobban rontja, mint az asztma. Bizonyos körülmények között pedig pl: autóvezetés, magasban és veszélyes gépekkel való dolgozás, a tüsszögés akár életveszélyes helyzeteket is teremthet.

Az allergiás náthának a szövődményei, orrpolip, krónikus arcüreggyulladás szintén újabb panaszokkal járnak, a kezelésük pedig már jóval körülményesebb, mint egy egyszerű szénanátháé.

Az allergiás nátha az orrnyálkahártya allergiás alapon történő gyulladása. Kiváltó okként valamilyen allergén szerepel, ami, lehet szezonális (virágpor) vagy egész évben tartó úgynevezett perenniális, amit házi por, atka okozhat.

Kezelése a kiváltó ok megkeresése után, az allergén mentesítés és elkerülés amennyiben lehetséges. Gyógyszeres terápiaként a gyulladáscsökkentő orrspray és a szájon át szedett antiallergiás gyógyszerek ajánlhatóak. Amennyiben a kiváltó allergén egyértelmű és elkerülése nem lehetséges, az immunterápia alkalmazása is szóba jön.

Rendelési idő

49328854631589962489.jpeg
Hétfő: 15:30-19:00 (20 perces időközönként a rendelési modulban) Minden második csütörtök: 16-19h között Online ( video konzultációs ) rendelés változó időpontban.
 

Pollennaptár

13641222101500983353.jpg
Általános pollennaptár, mely a Magyarországon található allergén növények virágzási periódusait tartalmazza.
 

Asztma Kontroll Teszt

83010453191590224222.png
Az Asztma Kontroll Teszt segíti Önnek ill 12 év feletti gyermekének megitélni az asztma kontrolláltságának ( jelenlegi állapotának) a mértékét. Az alábbi linkre vagy a képre kattintva a Házipataka oldalára jut, ahol ki tudja tölteni a kérdőívet. A teszt a PULMOMENT programban is kitölthető. Kérem online rendelés előtt tegye meg, hogy elmenti a válaszokat és a végső pontszámot,
 

Gyakori kérdések

Összegyűjtöttünk néhány rendszeresen előforduló kérdést. Amennyiben másra kíváncsi vegye fel velünk a kapcsolatot
 

Hasznos linkek

Honlapunk megpróbálja a legfontosabb információkat, a legérdesebb fejleményeket megosztani Önökkel, de az egész terület naprakész frissítése lehetetlen vállalkozás lenne. Egy adott területen, részterületen elmélyedni kívánóknak megkönnyítésül néhány honlapot javaslunk.